Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při tragické dopravní nehodě osobáku a dodávky na Uherskobrodsku vyhasl další lidský život

K dopravní nehodě osobního a dodávkového vozidla, která byla na krajské operační středisko oznámena v 16:39 hodin, jako první dorazila tři minuty od výjezdu ze své stanice jednotka dobrovolných hasičů obce Strání.

Do několika minut byla na místě i sanita zdravotnické záchranné služby a jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod.

Na místě události, které se nacházelo asi 500 metrů před obcí Strání, bylo zjištěno, že došlo k čelnímu střetu osobního vozidla Škoda s dodávkovým vozidlem Mercedes Sprinter. Řidič osobního vozidla zůstal po nárazu ve svém vozidle zaklíněn.

I přes okamžitou pomoc dobrovolných hasičů a provedený pokus o resuscitaci konstatoval přítomný lékař jeho úmrtí. Zranění, která v důsledku nárazu utrpěl, nebyla slučitelná se životem.

Zraněn byl i řidič dodávky, kterého převzali do své péče přítomní zdravotníci, kteří ho také následně transportovali k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení.

Hasiči provedli nezbytná protipožární opatření u vraků obou vozidel, odpojili akumulátorové baterie a zabezpečili je proti úniku provozních kapalin.

Po zadokumentování místa události policií bylo provedeno vyproštění těla řidiče osobního vozidla, a to bez nutnosti použití hydraulického vyprošťovacího zařízení.

V 18:03 hodin byla z místa nehody na svou stanici odeslána jednotka dobrovolných hasičů obce Strání. Na místě zůstali pouze profesionální hasiči, kteří po ukončení policejního vyšetřování a příjezdu pohřební služby dokončili likvidační práce.

Po dobu zásahu všech složek integrovaného záchranného systému byl provoz na komunikaci policií zastaven a odkláněn na objízdné trasy.

foto: Policie ČR & HZS ČR

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet