Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 13. listopadu 2012

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli před třetí hodinou odpoledne k nahlášené ulomené větvi, která hrozila pádem na silnici v ulici Bratří Štefanů v Hradci Králové.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že větev nikoho neohrožuje a je nakloněná nad polem. Jednotka nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.


K dopravní nehodě osobního vozidla došlo včera odpoledne v Mlýnské ulici ve Smiřicích. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře. Řidič osobního vozidla Renault vyjel ze silnice a narazil do sloupu elektrického vedení.

Muž za volantem utrpěl lehčí zranění a byl převezen záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní. Na místo byli přivoláni pracovníci energetických závodů, kteří zajistili opravu poškozeného sloupu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská vyjeli ve 22:50 hodin k otevření dveří bytu v ulici Pražská v Hradci Králové, kde byl nahlášený zapnutý sporák. Hasiči otevřeli dveře bytu bez poškození zámku.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli na žádost Policie ČR k vyproštění kamionu, který uvízl v Opočenské ulici v Dobrušce. Hasiči vytáhli vozidlo pomocí navijáku od cisterny.


Územní odbor Náchod

Jednotka profesionálních hasičů z Náchoda vyjela na žádost záchranné služby na pomoc s transportem pacienta do sanity v Mlýnské ulici v Náchodě. Jednotka byla odvolána zpět na základnu během cesty k zásahu.

Požár kontejneru s odpadem likvidovali náchodští hasiči před půl pátou ráno v ulici Purkyňova v Náchodě.

Náchodští hasiči po deváté hodině ráno odstraňovali olejovou skvrnu z vozovky v ulici Zámecká v Náchodě. Látku zasypali sorbentem a následně očistili vozovku.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Nové Paky vyjeli včera po půl deváté ráno k požáru sazí v komíně u rodinného domu v Ruské ulici v Nové Pace. Žhnoucí saze nepoškodily komínové těleso. Hasiči vylezli na střechu domu a pročistili komín. Hmotná škoda nevznikla.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet