Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Liberecku dnes vyrážejí hlavně k nehodám, holčičce dali Záchranáčka, jinde řešili hypoglykemický šok

Hned ke dvěma nehodám, při kterých skončila auta na boku, vyjížděli dnes dopoledne hasiči v Libereckém kraji.

První z nehod se stala v Raspenavě, ulici Hejnická a hasičům byla ohlášená přes linku 112 v 5:57 hodin. Řidička se z vozu značky Ford Ka naštěstí sama dostala a nepotřebovala ani lékařské ošetření.

Na místě pomáhali jak profesionální hasiči z Raspenavy, tak místní dobrovolná jednotka. Po provedených protipožárních opatřeních hasiči vůz převrátili zpět na kola a zasypali uniklé provozní náplně.


Zranění si však vyžádala druhá nehoda, ke které byli hasiči přivoláni před devátou hodinou. Událost se stala na komunikaci číslo 9 nedaleko odbočky na Horní Světlou na 92. kilometru.

V době příjezdu hasičů byl osobní automobil Škoda Fabia na boku uprostřed komunikace. Hasiči poskytli řidiči předlékařskou první pomoc a předali ho zdravotníkům. Ve voze s mužem cestovala také tříletá holčička, která z nehody vyvázla jen s odřeninou.

Pro zklidnění po prodělaném stresu ji hasiči darovali plyšovou hračku dráčka Záchranáčka. Mezi zasahujícími hasiči byli profesionálové z Jablonného v Podještědí, dobrovolní hasiči ze Cvikova a Nového Boru.


Třetí dopolední nehoda zaměstnala hasiče ze semilské stanice. Řidič se Škodou Felicia sjel kolem půl jedenácté do příkopu ze silnice 292 v části obce Rybnice.

Hasiči se záchranáři vyprostili muže v glykemickém šoku z vozu. V době vydání zprávy hasiči řídí dopravu a čekají na příjezd policistů. Pomáhat s vytažením vozidla bude jeřáb.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet