Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Libereckém kraji se opět bouralo. Jen v ranních hodinách hasiči vyjížděli k 8 nehodám

K osmi dopravním nehodám byli dnes během dopoledne voláni profesionální hasiči v Libereckém kraji. Šest nehod jim bylo ohlášeno přímo z Liberecka, jedna pak ze Semilska a jedna z Jablonecka.

U první z nehod zasahovali hasiči před sedmou hodinou ranní v Plavech, kde došlo na silnici I/10 ke střetu osobního auta a kamionu. Událost se obešla bez zranění stejně tak jako většina dnešních nehod.

Semilští profesionálové se dnes při vyprošťování vozu opět neobešli bez svého jeřábu. Tentokrát ho povolali k vytažení vozu Fiat Punto, který skončil na střeše na silnici II/284 v části obce Stružinec.

V Liberci pak hasiči zasahovali v ulici Lukášovská, kde zasypávali uniklé provozní náplně po nehodě, dále pak v ulici Tanvaldská. Bez zranění se obešel i náraz osobního vozu škoda Felicia do stromu na silnici mezi Frýdlantem a Novým Městem pod Smrkem. Bouralo se také na sjezdu z R 35 v části obce Dolní Chrastava.

Společně s jednotkou hasičů ze Středočeského kraje zasahovali naši turnovští profesionálové u nehody na R 10 v Březině, kde na silně namrzlém mostě havarovala nakonec 3 auta. Do vozu policistů vyšetřujících nehodu totiž narazila další dodávka. Zhruba na hodinu byla tamní komunikace uzavřena a doprava odkloněna.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet