Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K nálezu neurčitých nebezpečných látek vyjížděli hasiči, jejich přítomnost si vyžádali policisté

Dne 17. listopadu v 10:25 vyjížděla jednotka JSDH Hrob k nahlášené události – technickému zásahu.

Zrovna jsme přestrojovali vozidla, abychom už konečně mohli vyjíždět se staronovou tatrou, začíná popis události Karel Hirsch z JSDH Hrob. No a v tom nám vyhlásili poplach :) Půlka věcí venku. I přes to jsme dorazili na místo zásahu 5 minut od vyhlášení poplachu jako první.

Jednalo se o nález neurčitých chemických látek velkého množství. Přítomnost hasičů si na místě vyžádala Policie ČR, která již na místě zasahovala. Po příjezdu na místo jsme odvětrali místnost s chemikáliemi a zajistili celou budovu a okolí. Obyvatelé domu byli evakuováni.

Na místo se dostavila také jednotka z HZS PS Duchcov. Po vyhodnocení situace byla povolána jednotka chemiků z HZS PS Teplice se speciálními měřícími přístroji.

Po měření přístroji nebyla v místnosti zjištěna zvýšená koncentrace nebezpečných látek. Místnost a celá budova byla předána Policii ČR, jelikož nehrozilo další nebezpečí a nebezpečné látky se v ovzduší neprokázaly. Obyvatelé domu se mohli vrátit zpět do svých bytů.

Poté se jednotky vrátili zpět na základny. Místo převzali technici Policie ČR, kteří budou celou událost dále prošetřovat.

Karel Hirsch
JSDH Hrob

Sdílet