Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Od vadné ledničky vyhořela garáž novostavby rodinného domu v Rousínově–Kroužku, obyvatelka stihla i s dětmi z domu odejít

Garáž novostavby rodinného domu v noci na dnešek zničil požár v Rousínově–Kroužku v okrese Vyškov. 

Oheň zpozorovala obyvatelka domu, která z garáže slyšela praskot a rány. Když uviděla z garáže vycházet kouř, zavolala ve 21.14 hodin hasiče a s dětmi stačila z domu odejít.

K požáru, který se z garáže šířil na střechu domu, vyjeli profesionální hasiči ze stanic ve Slavkově, Vyškově, Pozořicích a v Lidické ulici v Brně, a dobrovolné jednotky z Rousínova a Viničných Šumic.

Proti plamenům v garáži, kde v době vzniku požáru nebylo auto, hasiči nasadili dva vodní proudy. Kromě hašení garáže bránili rozšíření ohně na střechu domu a balkon sousedního objektu. Oheň se podařilo ve 21.50 hodin dostat pod kontrolu. Likvidaci požáru hasiči po rozebrání části prohořelé konstrukce střechy a dohašení lokálních ohnisek hoření hasiči ukončili ve 23.23 hodin. Požářiště také zkontrolovali termokamerou.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Oheň zničil garáž, poškodil zhruba 15 čtverečních metrů střechy a dřevěné zábradlí balkonu sousedního domu. Požár vypukl po technické závadě na elektroinstalaci ledničky, která byla v garáži. Celkovou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 250 tisíc korun. Účinným zásahem hasičů se podařilo uchránit majetek za dva miliony korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet