Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážku dvou aut nepřežil spolujezdec. Hasiči i přes resuscitaci nedokázali 72 letému muži pomoci

Dvaasedmdesátiletý muž dnes nepřežil nehodu na křižovatce Jihlavské ulice a Palachova náměstí v Brně-Bohunicích.

Na křižovatce se srazila vozidla Škoda Superb a Opel Astra. Ve vozidle Opel Astra byl těžce zraněn spolujezdec na předním sedadle, ostatní účastníci nehody utrpěli šok. Hasiči hlášení o nehodě přijali v 9.26 hodin, na místě zasahovaly jednotky ze stanic v Točné, Bauerově a Lidické ulici.


Podle informací, které má server POŽÁRY.cz k dispozici, zahájili resuscitaci a záchranu osob i kolemjdoucí občané a řidiči z okolních automobilů, ještě před příjezdem první jednotky HZS.


Protože zraněný spolujezdec z opelu nejevil známky života, hasiči okamžitě zahájili pokusy o jeho oživování. V resuscitaci 72letého muže pokračovali i se zdravotníky, kteří na místo přijeli vzápětí po první jednotce HZS JmK. Přes snahu záchranářů ale lékař konstatoval, že muž zemřel.

Manželce a synovi spolujezdce hasiči poskytli posttraumatickou péči a osádku vozidla později předali do péče psycholožky Centra dopravního výzkumu.

Protože se nehoda stala na frekventované křižovatce a Jihlavská ulice byla průjezdná jenom jedním pruhem, hasiči do příjezdu policistů kyvadlově řídili dopravu. Havarovaná vozidla zabezpečili proti případnému požáru a odpojili baterie. Zamezili také úniku provozních kapalin, vytékající palivo na vozovce zasypali sorbentem. O úklid vozovky se pak postarali pracovníci Brněnských komunikací.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet