Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Předjíždění na Ústeckoorlicku nevyšlo, řidič byl zraněn těžce, spolujezdec lehce

Policisté z Dopravního inspektorátu Ústí nad Orlicí prověřují od sobotního odpoledne okolnosti dopravní nehody, ke které došlo na silnici mezi obcemi Vanice a Vysoké Mýto.

Dvacetiletý řidič osobního vozidla značky Seat Toledo patrně začal předjíždět před ním jedoucí osobní vozidlo značky Škoda 105 v době, kdy dvaašedesátiletý řidič údajně signalizoval směrovým světlem a najížděním si ke středu vozovky odbočení vlevo na účelovou komunikaci.

Řidič seatu z dosud nezjištěné příčiny najel při předjíždění v křižovatce na travnatou krajnici a následně do silničního příkopu, kde se střetl s kmeny stromů a svislou dopravní značkou. Podle zjištěných informací se v důsledku střetu s vozidlem několikrát přetočil přes střechu.

Následkem popsané události došlo k těžkému zranění řidiče seatu a k lehkému zranění jeho mladistvé spolujedoucí. Oba byli z místa nehody transportováni rychlou lékařskou pomocí do nemocnice. Naštěstí ke střetu vozidel při nehodě nedošlo.

Osádka druhého automobilu žádnou škodu ani zranění neutrpěla. Policisté na místě provedenými dechovými zkouškami na alkohol vyloučili, že by za kolizí stál alkohol. Škoda je na poškozeném vozidle a dopravním značení předběžně vyčíslena na částku 147 tisíc korun.

nprap. Bc. Lenka Vilímková
Policie ČR

Sdílet