Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Černý den pro záchranky

Úterý je pro záchranky černým dnem. Nejdřív dopoledne havaroval u Roudné vůz, který převážel pacienta. O několik minut měla nehodu také sanitka, která jim jela na pomoc. Další nehoda záchranky se stala po poledni v Rokycanech.

Nehoda u Rudné se stala pár minut před půl desátou a vyžádala si dvě těžká a jedno lehké zranění. Sanitka se zapnutým majákem i houkačkou dostala smyk na okraji mokré vozovky, vjela do protisměru, čelně narazila do svahu u cesty a převrátila se na bok. Řidič a zdravotní sestra jsou těžce zranění, pacient, kterého převáželi, lehce.

O druhou sanitku Táborští přišli o něco později. Vůz mířící k nehodě u Rudné havaroval na kruhovém objezdu v Táboře u hřbitova. Čelně se srazil s osobním autem, které nezvládlo předjížděcí manévr a dostalo se do protisměru. Oba řidiči jsou lehce zranění. Škoda na obou sanitních mercedesech je podle táborské policie předběžně 800 tisíc korun. U nehody sanitního vozidla u Roudné zasahovaly posádky z Tábora, Třeboně, Českých Budějovic a Letecká záchranná služba.

Tím ovšem výčet dopoledních nehod v souvislosti s havarovanou sanitkou u Roudné na Táborsku nekončí. V Klenovicích nedala policejnímu vozu, mířícímu na místo nehody, přednost dodávka. Na místě byl zraněn jeden policista.

K další dopravní nehodě, srážce převozní sanitky jedné plzeňské firmy s kamionem, v ulici Boženy Němcové v Rokycanech vyjížděli po třinácté hodině místní profesionální hasiči. Při nehodě byl zraněn řidič sanity, kterého do své péče převzala ZZS. Hasiči odpojili u sanitky akumulátor a zajistili místo nehody.

Foto: iDnes
Sdílet