Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička vjela částečně do příkopu a když se chtěla vrátit zpět na silnici, nabourala protijedoucí auto

Dne 28. listopadu 2012, krátce po šesté hodině ranní, došlo na silnici II. třídy nedaleko Kostelce nad Labem k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem Škoda Octavia, které řídila čtyřiadvacetiletá žena a osobním motorovým vozidlem Opel Vectra.

Za volantem tohoto vozu seděla v době střetu jednačtyřicetiletá řidička. Spolu s ní ve voze cestovaly ještě dvě ženy ve věku jednapadesát a čtyřiapadesát let.

Řidička škodovky jela se svým vozem po uvedené komunikaci ve směru od Kostelce nad Labem k Brandýsu nad Labem. Na rovném úseku vozovky pravděpodobně špatně odhadla vzdálenost od pravého kraje silnice, vjela částečně do pravého příkopu, a když se pokusila opět plynule vyjet, ztratila kontrolu nad vozem.

Přejela do protisměru, kde se následně střetla s protijedoucím opelem. Po nárazu byl Opel odhozen mimo komunikaci. Octavie zůstala stát napříč vozovkou.

Při dopravní nehodě utrpěla řidička vozidla Opel a její jednapadesátileté spolucestující zranění, která byla předběžně kvalifikována jako těžká. Čtyřiapadesátiletá žena bohužel utrpěla zranění neslučitelná se životem. Na vozidlech byla způsobená škoda odhadnutá na částku cca 200 000,–Kč.

Dopravní policisté na místě u řidičky škodovky, která vyvázla z nehody bez zranění, provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která skončila s negativním výsledkem. Komunikace byla po dobu vyšetřování nehody úplně uzavřena.

Nehodu nadále vyšetřují policisté z územního odboru Policie ČR Mělník.

nprap. Václav Tichý
Policie ČR

Sdílet