Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři zásahy zaměstnaly během uplynulých dvou dní Suchdolské hasiče, pomáhali policii i zraněnému řidiči

První zásah byl ohlášen dne 29. 11. 2012 v odpoledních hodinách,kdy jednotka vyjela s vozem RZA v počtu 1+1 k technické pomoci,otevření uzavřených prostor v Suchdole nad Lužnicí.Jednotka za pomoci speciálního nářadí

provedla otevření bytu a předala byt majitelce.

Dne 30. 11. 2012 byla jednotka vyslána na žádost Policie ČR s vozem RZA 1+1 k asistenci při vyšetřování trestného činu vloupání do obchodu s drogerií v Suchdole nad Lužnicí.Jednotka za pomoci speciálního nářadí provedla rozebrání zámku dveří a následné předání Policii ČR k dalšímu zkoumání.

V odpoledních hodinách vyjížděla jednotka s vozy RZA a Cas 32 T 815 v počtu 5 společně s HZS Třeboň, ZZS JHČ a Policií ČR k dopravní nehodě osobního automobilu k obci České Velenice. Mělo se zde jednat o automobil,který se měl nacházet na střeše mimo vozovku a mělo zde dojít ke zranění.

Po příjezdu vozu RZA na místo události velitel informoval KOPIS, že zraněný řidič je mimo havarovaný vůz a že je zraněn lehce.Jednotka provedla před příjezdem ZZS předlékařskou pomoc. Dále prováděla stabilizaci vozidla,proti­požární opatření a asistovala při nakládání vozu na odtahovou službu.Poté se vrátila zpět na základnu.

Ondřej Vajo, Hasiči Suchdol nad Lužnicí

Sdílet