Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jemné piliny se vznítily, požár v rekonstruovaném bytě nezpůsobil žádnou škodu

K požáru v jednom z bytů opravovaného domu došlo v sobotu 1. prosince večer v Komenského ulici v Hradci Králové. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 20:24 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z hradeckých městských částí Třebeš a Malšova Lhota.

Profesionální hasiči dorazili na místo během dvou minut od vyhlášení poplachu. Průzkumem zjistili, že z podkrovního bytu, který procházel rekonstrukcí, vychází hustý dým. Hasiči se dostali dovnitř bytu a uhasili kbelík s dřevěnými pilinami. Byt byl před dokončením a nebyl vybaven žádným nábytkem.

Pracovníci, kteří prováděli opravy brousili dřevo a následně jej natírali barvami, které obsahovali organické oleje. Následně již takto opracované dřevo znovu obrousili a jemné piliny nechali v kbelíku. Zřejmě vlivem spojení dřevěných pilin s olejovou barvou došlo k samovznícení jemných pilin.

Požár nezpůsobil žádné škody na majetku. Uchráněné hodnoty byly odhadnuty na dva miliony korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet