Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sníh na Zlínsku způsobil několik nehod, hasiči při nich museli vyprošťovat zraněné osoby z osobních vozidel

První z odpoledních dopravních nehod byla na krajské operační středisko oznámena v 15:19 hodin. Mělo se jednat o střet dvou osobních vozidel, ke kterému došlo poblíž obce Hrobice na Zlínsku.

Deset minut od svého výjezdu již byla jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín na místě hlášené nehody. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že došlo k čelnímu střetu osobního vozidla VW Passat s vozidlem Chevrolet, ve kterém zůstala zaklíněna spolujezdkyně řidiče. V důsledku střetu došlo ke vzpříčení dveří spolujezdce a žena se nemohla z vraku dostat vlastními silami. Hasiči provedli za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení otevření dveří a ženu z vozidla vyprostili.

Řidiči obou vozidel i vyproštěná žena byli po poskytnutí prvotní zdravotnické pomoci hasiči předáni do péče posádky zdravotnické záchranné služby, která na místo nehody dorazila bezprostředně za naší jednotkou. Ze strany zasahujících hasičů byla také poskytnuta posttraumatická pomoc otřesené ženě.

Jednotka provedla u obou vraků vozidel opatření proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin a asistovala policistům při zadokumentování místa nehody. K nasvícení místa události byl využit osvětlovací teleskopický stožár našeho zásahového vozidla. Po ukončení šetření na místě nehody jednotka dokončila likvidační práce a vrátila se na stanici

Druhá dopravní nehoda byla na naše operační středisko oznámena v 16:05 hodin. Podle oznamovatele došlo za výjezdem z obce Machová směrem na Otrokovice k čelnímu nárazu vozidla do stromu vedle komunikace.

Na místo události byla vyslána jednotka profesionálů ze stanice Otrokovice. Po příjezdu bylo zjištěno, že v důsledku nárazu vozidla do kmene stromu došlo k poranění dvou žen, které ve vozidle cestovaly. Obě zraněné osoby byly předány do péče zdravotníků záchranné služby.

Hasiči provedli standardní zajištění vozidla a následně i místa události. Po příjezdu policie na místo nehody provedli její nasvětlení. Po ukončení likvidačních prací se jednotka vrátila na stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet