Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sníh a náledí bylo příčinou několika nehod v Královéhradec­kém kraji

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, která se stala včera ráno u obce Pohoří. Na místo události vyjeli krátce po osmé hodině ráno profesionální hasiči z Dobrušky. Po příjezdu na místo zjistili, že v havarovaném vozidle Škoda Octavia, které bylo v příkopu převrácené na střechu, nikdo není. Z poškozené škodovky unikaly provozní náplně. Hasiči převrátili vůz zpět na kola, odpojili autobaterii a zachytávali provozní kapaliny. Po krátké době se na místo dostavil řidič společně s odtahovou službou. Vozidlo bylo za asistence hasičů naloženo na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou byli před půl devátou ráno přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v Lipovce v Rychnově nad Kněžnou. Dvaasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia vyjel od svého rodinného domu a o několik desítek metrů dál v zatáčce dostal na zledovatělé silnici smyk. Auto se převrátilo na pravý bok a skončilo mimo vozovku. Řidič zůstal uvnitř vozidla uvězněný. Hasiči bez použití hydraulického nářadí pomohli muži vylézt z automobilu. Starší řidič nejevil známky zranění ani si na nic nestěžoval. Přesto byla na místo povolána záchranná služba, která jej převezla ke kontrolnímu vyšetření do nemocnice. Hasiči převrátili vůz zpět na kola a provedli protipožární zabezpečení.

K další dopravní nehodě vyjeli devět minut po deváté hodině dopoledne profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí. Na silnici č. I/36 mezi Česticemi a Borohrádkem, u odbočky na Zdelov, došlo ke střetu dvou osobních vozidel. Při příjezdu hasičů již na místě zasahovala záchranná služba, která měla v péči tři zraněné osoby. Obě havarovaná vozidla Škoda Fabia Combi a Citroën C4 Picasso skončila v příkopu. Hasiči provedli zajištění obou aut proti požáru a odpojili autobaterie. Dále v místě nehody kyvadlově řídili dopravu až do příjezdu policistů. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet