Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 5. prosince 2012

Bez zranění se obešla dopravní nehoda dvou vozidel, která se stala včera před polednem mezi Libřicemi a Smržovem. U Lejšovky se srazilo osobní vozidlo s nákladním.

Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Černilova. Obě havarovaná auta skončila mimo vozovku. Z poškozeného kamionu uniklo menší množství nafty.

Hasiči se rozhodli z poškozených nádrží odčerpat zbytek nafty a na místo si povolali profesionální kolegy z Hradce Králové s čerpadlem a nádržemi na naftu. Po přečerpání pohonných hmot specializovaná firma vyprostila obě vozidla. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.


K ohlášenému požáru v bytě vyjeli včera o půl jedné odpoledne profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s celkem pěti zásahovými vozidly, včetně automobilového žebříku. Při příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že došlo k požáru digestoře v kuchyni.

Uživatelka bytu si na sporáku rozpalovala olej na pánvi, který se vznítil a poškodil digestoř. Žena udusala požár pánve ještě před příjezdem hasičů. Ti provedli kontrolu digestoře termokamerou kvůli skrytým ohniskům.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Týniště nad Orlicí vyjely včera ráno k osobě, která spadla z lešení v ulici Palackého v Týništi nad Orlicí. Při příjezdu první jednotky již na místě zasahovala záchranná služba, která měla v péči osobu, která si zranila dolní končetinu. Příčiny celé události šetří Policie ČR.


Profesionální hasiči z Dobrušky zasahovali u dopravní nehody, která se stala vpodvečer v ulici Z. Nejedlého v Dobrušce. Při srážce dvou osobních vozidel Škoda Superb a Opel Astra Caravan nebyl nikdo zraněn. Hasiči provedli zabezpečení a kontrolu obou vozidel, aby nedošlo k požáru a úniku provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Náchod

Broumovští profesionální hasiči vyjeli k otevření bytu v ulici Polákovy domy v Broumově – Velké Vsi, kde se měl nacházet muž se zdravotními potížemi. Ještě před příjezdem hasičů se podařilo příbuzným dobouchat na uživatele bytu, který tvrdě usnul. Jednotka nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem otevírali dveře nastartovaného osobního vozidla v ulici Dr. Kramáře ve Dvoře Králové nad Labem.


Územní odbor Jičín

Škodu 50 tisíc korun způsobil včerejší požár zahradní chatky v Lužanech. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 09:47 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína a Nové Paky, dále dobrovolní hasiči z Lužan. Při příjezdu hasičů na místo hořela celá dřevěná chatka o rozměrech zhruba čtyři krát čtyři metry.

Hasiči z hořícího objektu vynesli nepoškozenou propanbutanovou lahev. Požár dostali pod kontrolu 15 minut po desáté hodině dopoledne a uhasili krátce po jedenácté hodině. Požár s největší pravděpodobností vznikl od kouřovodu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet