Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sníh udržuje hasiče na Liberecku v pohotovosti, na silnicích se bourá více než obvykle

Do dnešního poledne vyjížděli hasiči v Libereckém kraji již ke dvanácti zásahům. Z toho v osmi případech šlo o dopravní nehody, za kterými stojí dopolední sněžení.

K prvnímu zásahu vyráželi turnovští profesionálové po osmé hodině ranní, a to na dálnici R 10 ke sjezdu na Příšovice. Cestou zpět pak „narazili" na další dopravní nehodu, a to v Ohrazenicích, v místě sjezdu na Liberec, kde osobní vozidlo zcela blokovalo pravý jízdní pruh.

Na nohou jsou hasiči také v horských oblastech, na komunikaci č. 286 z Hrabačova na Vítkovice řidička se svým autem skončila mimo silnici nad vodou. Před půl jedenáctou byli jilemničtí hasiči potřební u nehody v Roztokách u Jilemnice, kde nákladní auto sjelo do příkopu a zablokovalo silnici. Na pomoc s vyproštěním byli povoláni také semilští hasiči se svým jeřábem.

Taktéž v příkopu skončil řidič Peugeotu Boxer na silnici I/13 u Jablonného v Podještědí. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a po provedení likvidačních prací se vrátili na základnu.

Na žádost policistů dorazili dobrovolní hasiči z Dubé do části obce Deštná na Českolipsku, kde o sebe zavadily sypač s autobusem a bylo třeba zasypat a uklidit uniklé pohonné hmoty.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet