Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dům na Písecku zachvátily plameny, vážně popáleného muže hasiči nalezli v podkroví, vrtulník ho transportoval do nemocnice

Krátce před půl sedmou večer byl hasičům oznámen požár domu v obci Ražice na Písecku. V době příjezdu hasičů již byla plameny zasažena střecha i podkroví.

Jak nám sdělila tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů, v podkroví zasahující hasiči nalezli těžce popáleného muže, který byl po vynesení z domu letecky transportován na popáleninové centrum do Prahy.

Na místě zasahují profesionální hasiči z Písku a jednotky sboru dobrovolných hasičů z obcí Drahonice, Kestřany, Protivín a Ražice. Členové dobrovolné jednotky v Písku drží pohotovost a zajistili osvětlení heliportu.

Od dvaceti hodin mají hasiči požár pod kontrolou, na místě však všechny jednotky zůstávají a dohašují plameny. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun, příčina vzniku požáru je v šetření.


Podle doposud zjištěných skutečností se zřejmě mladý muž v podkroví domu pokusil o sebevraždu. Pravděpodobně zapálil plyn unikající z propanbutanových lahví a došlo k výbuchu a následnému požáru. Na místě neštěstí zanechal muž dopis na rozloučenou.

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, Policie ČR


Sdílet