Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči SŽDC Česká Třebová zasahovali v pátek u požáru i železniční nehody

Jednotka HZSp SŽDC Česká Třebová vyjela dne 6. prosince 2012 v čase 8:38 hod. s vozem RZA Nissan Patrol v počtu 1+1 k na žádost Městské Policie Česká Třebová k požáru zahradního altánu.

Po příjezdu na místo a provedení průzkumu jednotka zjistila, že se jedná o doutnající zahradní altán. K likvidaci zahoření v altánu použila ruční nářadí, džberovku a ochranné pomůcky.

Po dohodě s majitelem altánu a Městskou Policií se jednotka vrátila zpět na základnu. Mimořádná událost se obešla beze škody a bez zranění.


V čase 17:23 hod. jednotka HZSp SŽDC Česká Třebová vyjela s vozem VEA Nissan X-TRAIL v počtu 1+OSB SŽDC s.o. k nahlášené sražené civilní osobě vlakem do stanice Náchod na přejezdu.

Po upřesnění místa střetu civilní osoby a vlaku č. Sp 1755, příjezdu na místo a provedení průzkumu jednotka zjistila, že došlo ke střetu na přejezdu č. P5100 ve stanici Náchod (místní části Běloves).

Na místě došlo ke zranění jedné civilní osoby. Jednotka provedla odvoz zaměstnance OSB SŽDC s.o. k vyšetření mimořádné události.


K poslednímu a nočnímu výjezdu jednotka vyjela v čase 22:58 hod. s vozem CAS 24 L 101 v počtu 1+3 k železniční nehodě na železničním přejezdu ve stanici Bohdíkov.

Po příjezdu na místo a provedení průzkumu zjistila, že se jedná o střetnutí na železničním přejezdu č. P4253. Jednotka po příjezdu na místo a provedení průzkumu vyčkala na příjezd zaměstnanců OSB SŽDC s.o. Po provedeném šetření jednotka asistovala při nakládání osobního vozidla na odtahovou službu.

Mimořádná událost se obešla bez zranění, na místě zasahovaly složky Policie ČR, HZS ČR a odtahová služba. Jednotka se vrátila zpět na základnu v 03:37 hod..

Michal Janza

Sdílet