Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u mnoha nehod na sněhu i v Jihomorav­ském kraji

U série nehod na zasněžených vozovkách dnes zasahovali jihomoravští hasiči. Do odpoledne hodin vyjížděli k devíti nehodám v pěti okresech. 

Na Blanensku zasahovali u srážky vozidel Ford Focus a Škoda Octavia u Valchova. Oba zranění byli při jejich příjezdu v péči zdravotníků. Hasiči vozidla zabezpečili proti případnému požáru, usměrňovali dopravu a auta odstranili z vozozky.

U obce Bukovina vyprošťovali kamion, který částečně sjel do příkopu a překážel provozu. Kamion se snažila vyprostit osádka sypače silničářů, vozidla ale zpět na silnici vytáhl až vyprošťovací automobil hasičů.

Na Brněnsku hasiči brzy ráno zasahovali u linkového autobusu, který v Pozořicích zadním kolem uvízl za obrubníkem. Autobusu se hasičům podařilo vyprostit pomocí ocelového lana. Na silnici u Nosislavi vyjížděli k nehodě auta, která skončilo převrácené na střechu. Zraněný účastník nehody byl v péči zdravotníků. Hasiči auto převrátili zpět na kola, bránili úniku oleje a vozovku uklidili od střepů.

Na Břeclavsku hasiči u Drnholce zasahovali u nehody auta, které vyjelo do pole. Nehoda si vyžádala jedno zranění. Hasiči auto zajistili proti případnému požáru a zamezili úniku provozních kapalin.

U Velkých Bílovic je zaměstnala nehoda vozidla Dacia, které vylétlo ze silnice do pole a několikrát se převrátilo. Zraněný řidič byl v péči zdravotníků. Hasiči auto zajistili proti případnému požáru a vozidlo z pole vytáhli zpět na silnici.

Na Hodonínsku vyjížděli na silnici u Žádovic k nákladnímu autu, které se převrátilo na bok a zatarasilo vozovku. K převrácení skříňového vozidla Renault zpět na kola k nehodě vyjel vyprošťovací automobil ze stanice v Lidické ulici v Brně.

V Kyjově v Nerudově ulici hasiči zasahovali u srážky vozidel Citroen a Peugeot s přívěsným vozíkem. Nehoda se obešla bez zranění. Auta hasiči zabezpečili proti případnému požáru a usměrňovali dopravu.

Na Vyškovsku hasiči vyjížděli k nehodě dodávky s pivem, která u Bučovic skončila převrácená na bok v příkopu. Dodávku se podařilo dostat zpátky na silnici pomocí lana a navijáku.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet