Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 11. prosince 2012

Profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská vyjeli včera dopoledne k odstranění stromu, který blokoval silnici mezi obcemi Dolní Přím a Probluz.

K ohlášené dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla vyjeli ve tři hodiny odpoledne profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Ke střetu mělo dojít na nadjezdu v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové. Hasiči i záchranáři dojeli na místo určení, kde ale nedošlo k žádné dopravní nehodě. Jednalo se o planý poplach a jednotka hasičů se vrátila zpět na základnu.


Dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli v 17:16 hodin k dopravní nehodě, která se stala nedaleko sjezdu z dálnice D11 u obce Loukonosy ve Středočeském kraji. Na místě zasahovali také profesionální hasiči Středočeského kraje ze stanice Kolín. Osobní auto skončilo na střeše. Při příjezdu chlumeckých hasičů byl řidič mimo vozidlo. Muž si stěžoval na bolesti zad, krku a hlavy. Po příjezdu záchranářů na místo byl řidič naložen a převezen na vyšetření do nemocnice. Hasiči z Chlumce pomohli s převrácením vozidla zpět na kola a odtažením na krajnici. Následně odjeli zpět na svou základnu.


Jednotka dobrovolných hasičů z Lochenic vyprošťovala osobní vůz, který sjel do příkopu u obce Lochenice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a nedošlo ani k úniku provozních náplní.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotka dobrovolných hasičů z Dobrušky, požární družstvo Domašín, vyjela k vyproštění dodávky, která uvízla v závěji u Domašína.


Územní odbor Náchod

Broumovští profesionální hasiči vyjeli k otevření osobního vozidla Ford Mondeo v obci Jetřichov. Jeho uživatelka nechala klíčky v zapalování a zabouchla si dveře automobilu. Hasiči pomocí speciálního nářadí otevřeli dveře auta.


Územní odbor Trutnov a územní odbor Jičín

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územních odborů Trutnov a Jičín nezasahovaly u žádných událostí.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet