Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Majitel chalupy v Rynarticích vysypal žhavý popel do plastové přepravky. Následný požár ho připravil o majetek

K požáru roubenky v Rynarticích na Jetřichovicku museli v pátek večer vyrazit profesionální i dobrovolní hasiči. Majitel chalupy, který se v době propuknutí požáru díval na televizi, utekl na poslední chvíli oknem. V době, kdy zpozoroval, že jeho stavení hoří, už plameny šlehaly z oken ostatních místností a velmi rychle se rozšiřovaly na celý objekt. Muž nalezl pomoc u sousedky ve vedlejší chatě, kam doběhl bez bot.

Hasiči se při zásahu potýkali s mnoha nesnázemi, od špatně sjízdné silnice, přes zapadlé osobní vozidlo, které blokovalo cestu až po převýšení a sněhové závěje. Chalupa se nacházela na odlehlém místě v kopcovitém terénu. Hasiči společně se Záchrannou zdravotnickou službou poskytli zraněnému muži první pomoc a transportovali jej na nosítkách asi pět set metrů k sanitce.

Požárem byla zasažena celá chalupa a opodál stojící kůlna, na kterou se požár ještě před příjezdem hasičů rozšířil. Hasiči natáhli v prudkém zasněženém kopci dopravní vedení v délce půl kilometru a požár hasili třemi útočnými proudy až do nočních hodin. Celková škoda přesáhla více než šest set tisíc korun. Vyšetřovatel hasičů stanovil příčinou vzniku požáru nedbalost majitele chalupy, který vysypal žhavý popel do plastové přepravky na chodbě v chalupě.

Text a foto: www.nasedecinsko.cz

Sdílet