Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Týně nad Vltavou došlo k výbuchu v koupelně bytu, hasiči nalezli uvnitř mrtvou osobu, možnou příčinou je sebevražda

Dnes, 18. 12. 2012 v 08:08 hod. byl na tísňovou linku 112 Operačního střediska HZS Jihočeského kraje oznámen výbuch v bytě ve Vodňanské ulici v Týně nad Vltavou. K zásahu byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Týn nad Vltavou včetně výškové techniky a svolány byly jednotky SDH obcí Týn nad Vltavou a Bechyně.

Jako první na místo přijela profesionální jednotka, jejíž velitel po provedeném průzkumu ohlásil, že ohnisko požáru je v bytě v prvním patře šestipatrového panelového domu. Hořelo v koupelně, kde hasiči nalezli mrtvou osobu. Požár malého rozsahu jednotka uhasila velmi rychle pomocí přenosného hasícího přístroje.

Událost vyšetřující policisté po provedených úkonech ke zjištění totožnosti mrtvoly konstatovali, že v koupelně zemřela uživatelka bytu, sedmačtyřicetiletá žena. Přestože je vyšetřování případu ve svém začátku a policisté provedli prvotní úkony a šetření, jeví se jako nepravděpodobnější verze celé události sebevražda, a to za použití hořlavých látek. Nikdo další nebyl při této tragické události zraněn.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet