Čtvrtek 4. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Seznamte se! Nejmladší hasiči Libereckého kraje 2012!

Baby boom dorazil i do řad Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje a dovolujeme si vám představit alespoň část těch nejmenších posil. Sice jsou ještě v plenkách, ale už milují červená auta s bílým pruhem. A my vám je podle fotografií představíme.

Hasičem tělem i duší se chystá stát Jakub Václav Hodač. Jeho rodiče se nemohli shodnout na křestním jménu, a tak dal každý to své. Je možné, že Jakub Václav bude pracovat za dva a nebude snad ani potřebovat svou nedělitelnou dvojku.

Jasnou pozici v družstvu má už od narození Eduard Florian (to příjmení je opravdu osudové, když vzpomenete na patrona hasičů :-)). Jeho tatínek Miroslav Tůma je na stěně i skalách jako doma, což už Eda pomalu odkoukává a bude výborným lezeckým instruktorem. Však také na Přeboru HZS ČR v lezení rozdával Eda úsměvy jako by říkal, „v tomhle závodě, budu stát jednou na bedně".

Nebojácnou slečnou, kterou zařazujeme na první výjezd, je Terezka Mandlová. U focení uronila sice pár slziček, ale předvedla svou bezchybnou hasičskou výstroj. Naopak z foťáku si nic nedělala Valerie Červová. Původně jsme ji chtěli obsadit na pozici strojníka, kterou nutně pro první výjezd potřebujeme, ale Valerie má vyšší ambice. Jakmile se uvolní nějaké místo na GŘ HZS ČR, bude hájit naše zájmy v Praze.

Strojníka bohužel neuděláme ani z Darinky Havlištové. Ne, že by neměla ráda obyčejné výjezdové hasiče (kromě fotek s tatínkem a maminkou se dokonce nasoukala i do zásahové obuvi :-)), ale míří také výš – na pozici krajské ředitelky HZS Libereckého kraje.

Na post velitele naší nejmladší stanice v Libereckém kraji útočí Anička Zobačová. Podle strhaných rysů v tvářích nevyspalých rodičů to vypadá, že Anička dokáže pracovat dlouho do noci a vůbec jí to nevadí. Je opravdu vytrvalá, už teď má silný hlas, ale také krásný úsměv a pohled, který odzbrojí kohokoliv.

Neskutečně až zázračně hodná je Nelinka Svobodová. Je rozvážná a zcela jistě má vrozené zásady asertivního chování. V druhém výjezdu zvládne „levou zadní" pozici velitele čety.

Jak je patrné, chlapi jsou v roce 2012 v oslabení. Ale na druhou stranu se jim bude mezi takovými krásnými ženami hezky pracovat. Druhý výjezd na pozici hasič posílí náš poslední chlap Josef Bakovský.

A jak to dopadne s tím strojníkem? Žádný strach. Naštěstí se narodila super žena Evička Šedová, která svými mírami strčí všechny do kapsy. To, že se nechala vyfotit s autíčkem, jasně dokazuje její vřely vztah k technice, proto ji pasujeme na double funkci strojníka pro oba dva výjezdy.

Na koho se v první fázi představování nedostalo, ať rozhodně nepropadá panice. Stačí udělat fyzické testy, projít přes psychologické vyšetření a zdravotní prohlídku. Výběrové řízení na nějakou další zajímavou funkci bude co nevidět.

Našim nejmenším přejeme mnoho zdraví a úspěchů v plnění hasičských povinností!

Nejmladší hasiči HZS LK:

  • Jakub Václav Hodač, 18. 1. 2012, míry 51 cm, 3 790 g
  • Eduard Florian, 3. 4. 2012, míry: 52, 3 850 g
  • Tereza Mandlová, 14. 8. 2012, míry: 52 cm, 3 290 g
  • Valerie Červová, 11. 9. 2012, míry: 49 cm, 3 250 g
  • Darinka Havlištová, 28. 10. 2012, míry: 49 cm, 2700 g
  • Anna Zobačová, 26. 10. 2012, 52 cm, 3 700 g
  • Nelinka Svobodová, 21. 10. 2012, míry: 47 cm, 2 750 g
  • Josef Bakovský, 26. 7. 2012, míry: 50 cm, 3 185 g
  • Eva Šedová, 29. 9. 2012, míry: 54 cm, 4 400 g
por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet