Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči SŽDC Česká Třebová ze směny A a B likvidovali několik popadaných stromů a větví na Štědrý den

K prvnímu nočnímu výjezdu směna A vyjížděla v čase 3:30 hodin s technikou RZA Nissan Patrol v počtu 1+1 na komunikaci číslo 14 směrem na obec Třebovice, kde byl nahlášen spadlý strom na komunikaci.

Ilustrační foto

Jednotka po příjezdu na místo a provedení průzkumu na místě provedla pomocí jedné motorové pily odstranění spadlého stromu ze silnice.

K dalším nahlášeným popadaným stromům a větvím vyjížděli v čase 4:08 hodin s technikou CAS 24 L 101 v počtu 1+4 do České Třebové.

Hasiči na místě provedla průzkum a pomocí motorové pily a trhacího háku odstranili spadlé dva stromy, asi 30 ks větví o průměru 15–30 centimetrů a nahnuté větve ze silnice. Zpět na základnu se jednotka vrátila v čase 5:15 hodin.

Třetím už ranním výjezdem hasiči směny A vyjížděli v čase 5:23 s technikou CAS 24 L 101 v počtu 1+4 do železniční stanice Luková u Rudoltic v Čechách.

Jednotka po příjezdu na místo a provedení průzkumu provedla za pomoci motorové pily, lezecké techniky a ochranných pomůcek odstranění nahnutých větví a 3 stromů o průměru 50 centimetrů, které ohrožovaly bezpečnost železniční dopravy. Se zaměstnanci OTV byla provedena kontrola sjízdnosti trati. Zpět na základnu se vrátila v čase 10:11 hodin.

První ranní výjezd směny B byl v čase 7:04 s vozem RZA Nissan Patrol v počtu 1+1 do České Třebové.

Jednotka odstranila spadlé větve na vozovku za pomoci motorové pily a ochranných pomůcek. Událost ohlásili zaměstnanci firmy Eko-Bi. Po likvidaci mimořádné události se hasiči vrátili na základnu v 7:36.

V čase 9:05 hasiči vyjeli s vozem RZA Nissan Patrol v počtu 1+1 do obce Rybník na komunikaci číslo 34.

Na žádost KOPIS HZS Pardubice vyjela jednotka na ohlášené nakloněné stromy nad vozovkou. Po příjezdu na místo události po provedeném průzkumu nebyl nalezen nebezpečný stav a jednotka se vrátila na základnu. Mimořádná událost byla nakonec vyhodnocena jako planý poplach.

Na žádost Městské Policie vyjeli hasiči SŽDC k poslednímu výjezdu v čase 11:35 s vozem RZA Nissan Patrol v počtu 1+1 do České Třebové.

Jednotka vyjela na odstranění ohnutých a zlomených větví nad chodníkem a silnicí. Větve byly odstraněny pomocí motorové pily a ochranných pomůcek. Zásah s návratem na základnu byl ukončen v čase 12:11 hodin.

Michal Janza

Sdílet