Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dolnodobroučtí hasiči se o vánočních svátcích nenudili

Štědrý den nadělil dolnodobroučským dobrovolným hasičům dva výjezdy spojené s likvidací následků silné ledovky. První událost byla oznámena před sedmou hodinou ráno. Jednotka vyjela s TA 1 (1+2) na petrovskou silnici, kde bránilo provozu několik polámaných větví a stromů. Přibližně do třičtvrtě hodiny byli hasiči zpět na základně.

Po očištění a připravení techniky k dalšímu výjezdu byl KOPIS HZS Pardubice vyhlášen výjezd ke stromu ležícímu v jednom jízdním pruhu na silnici mezi Dolní Dobroučí a Lanšperkem. Jednotka opět vyjela s TA 1 (1+2). Odstranění této překážky trvalo asi půl hodiny a poté se hasiči vrátili zpět na základnu, kde už čekal místní občan s prosbou o pomoc s odstraněním zlomené větve z drátů veřejného osvětlení. Celkem zabrala hasičům likvidace těchto událostí tři hodiny. Zbytek dne byl klidný.

Poslední vánoční výjezd se stal na Sv. Štěpána po půl třetí odpoledne. Hasiči byli zavoláni na petrovskou silnici k likvidaci uniklého oleje po dopravní nehodě osobního automobilu. Jednotka na místo vyjela s TA 1 (1+2) a CAS 25 (1+3). Hasiči provedli protipožární zabezpečení havarovaného vozu, pomohli s jeho odtahem a sorbentem zasypali uniklý olej. Do třičtvrtě hodiny byly oba vozy zpět na základně.

JSDH Dolní Dobrouč, www.hasicidobrouc.cz

Sdílet