Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Největším silvestrovským požárem na Liberecku byla hořící chata v Liberci – Doubí, škoda je jeden milion

Během Silvestra vyjížděli hasiči v Libereckém kraji celkem k šesti událostem. Čtyřikrát šlo o požár, dvakrát o únik nebezpečných látek. V celku poklidný den narušil požár chaty v Liberci Doubí, který byl hasičům ohlášen na tísňovou linku 112 ve 20:34 hodin.

Na místě zasahovaly 3 jednotky hasičů – liberečtí profesionálové, kterým pomáhali dobrovolní hasiči z Vesce a Pilínkova. Chata velikosti 6×4 metry se při příjezdu hasičů nacházela celá v plamenech, hasiči se soustředili na uhašení obvodových konstrukcí a zabránění rozšíření požáru na další chaty.

Z požářiště vynesli také kilogramovou PB láhev, kterou ochlazovali ve vodní lázni. Zpět na základnu se vraceli hasiči kolem půlnoci, liberečtí profesionálové pak až dnes v 1 hodinu ráno.

Škoda byla odhadnuta majitelem na 1 milion korun, příčina je zatím v šetření a dnes v 10 hodin proběhne další ohledání požářiště.

Stejně jako vloni i letos kolem půlnoci zasahovali u požáru plastového kontejneru na separovaný odpad. Hasiči k němu byli voláni ve 23:26 hodin do ulice 28. října v České Lípě. Požár uhasili dvěma proudy vysokotlaku, škoda byla stanovena na 15. 000 Kč.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet