Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní automobil zůstal po nehodě nedaleko obce Marefy v kolejišti železnice

Krajské operační a informační středisko HZS Jihomoravského kraje vyslalo 1. ledna 2013 v 10.13 hodin jednotku z požární stanice Slavkov k dopravní nehodě osobního automobilu poblíž obce Marefy.

Jednotka vyjížděla k události s informací, že došlo k nehodě vozidla, které se dostalo mimo silnici a zůstalo stát v kolejišti železniční tratě mezi Bučovicemi a Slavkovem u Brna. Cestou k zásahu obdržela jednotka doplňující informaci, že provoz na trati byl zastaven.

Po příjezdu hasiči zjistili, že havarovaný automobil vyjel ze silnice, projel křoviny a uvízl v pásmu kolejiště. Řidič z vozidla vystoupil bez pomoci hasičů a nepotřeboval ošetření ZZS.

Z vozidla unikaly pohonné hmoty. Hasiči je proto začali jímat do záchytných nádob a provedli v místě zásahu protipožární opatření. Zajistili místo nehody. K vytažení vozidla z kolejiště si nechal velitel zásahu povolat vyprošťovací automobil ze stanice HZS JmK ve Vyškově. Na místo přijela také hasičská jednotka Správy železniční dopravní cesty.

Před začátkem vyprošťování bylo potřeba odstranit pomocí motorové pily přilehlé křoviny.

Vozidlo hasiči vyprostili pomocí navijáku zpět na komunikaci a jeho odvoz již zajistila specializovaná firma. Jednotky se vrátily zpět na základny.

pprap. Mgr. Jaroslav Mikoška
HZS Jihomoravského kra­je

Sdílet