Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Vojkovicích na Brněnsku zemřel při nočním požáru chaty člověk

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyjely dnes, 7. 1. 2013 minutu po druhé hodině do obce Vojkovice, odkud byl z ulice Rajhradská hlášený požár chaty. Po příjezdu hasičů na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že hoří zděný domek, který byl plamenným hořením zasažený v plném rozsahu.

Na místě museli hasiči nasadit postupně dva vodní proudy, aby dostali pod kontrolu a následně zcela uhasili požár v chatě o půdorysu přibližně šestatřiceti metrů čtverečních. Po násilném průniku do chatky našli hasiči uvnitř asi jednačtyřiceti­letého mrtvého muže.

Příčina jeho úmrtí je v šetření policie ČR. Je možné, že se mu uzamknutá chatka s mřížemi na oknech i dveřích stala pastí a před kouřem požáru nedokázal včas uprchnout.

Po ohledání těla přivolaným lékařem a jeho transportem pohřební službou pokračovali hasiči v rozebírání střešní konstrukce a prolévání doutnajících zbytků po požáru.

Lokalizace požáru byla ohlášena v 03:31 a likvidace o dvě hodiny později. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Na místě zasahovaly jednotky HZS JHM KŘ, PS Lidická, PS Líšeň, PS Židlochovice, SDH Hrušovany u Brna, SDH Holasice a SDH Židlochovice.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet