Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněnou řidičku museli hasiči z havarovaného auta na Mostecku vyprostit, zasahoval i vrtulník

Čtyři zranění lidé, taková je bilance dopoledního čelního střetu dvou osobních aut na zledovatělé vozovce u Braňan na Mostecku. Jednu zraněnou ženu transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby.

Řidička osobního vozu Passat jela od Mostu na Braňany a na zledovatělé silnici začala předjíždět nákladní vozidlo. Při riskantním manévru ale dostala smyk a vjela do protisměru, kde se střetla s protijedoucím vozem Audi. V něm cestovali tři mladí lidé. Dva muži a dívka.

Jela jako blázen. Silnice byla zasněžená, kluzká a jeden led. Všichni tu jezdí raději pomalu. Byl to mžik. Ta ženská mě předjela a náhle dostala smyk, ujel jí zadek a už jsem viděl jen jak vlétla do té Audiny.

Já dupl na brzdu a zastavil jsem asi 30 centimetrů od jejího vozu, naštěstí jsem to dobrzdil. Ti kluci byli celkem v pohodě, ale jejich spolujezdkyně byla chvilku v bezvědomí. Holka seděla vzadu a nebyla připoutána.

Ve druhém autě byla řidička také vážně zraněná.

řekl reportérům Agentury JV PRESS řidič nákladního auta.

Na místě zasahovalo několik sanitek a pro zraněnou dívku přilétl dokonce vrtulník letecké záchranné služby, který ji transportoval do ústecké nemocnice.

Velitel zásahu jednotky profesionálních hasičů z Mostu Pavel Čepelák řekl, že hasiči museli vystřihávat zraněnou řidičku z Passatu, která byla zaklíněná ve zdemolovaném autě.

Jednotka posléze asanovala vozovku po úniku provozních látek.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet