Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto skončilo po nehodě v potoce mezi obcemi Nebovidy a Ořechov, na místo zamířili hasiči i záchranáři

Jednotka HZS Jihomoravského kraje ze stanice v Ivančicích na Brněnsku vyjížděla dnes krátce po dvanácté hodině k dopravní nehodě mezi obcemi Nebovidy a Ořechov.

Po příjezdu nalezli hasiči havarovaný automobil asi čtyři metry pod úrovní vozovky po pádu z mostku, který křižuje říčku Bobravu.

Řidička byla mimo vozidlo a na první pohled neměla známky zranění. Velitel zásahu však vzhledem k charakteru nehody zažádal na místo posádku ZZS. Ještě před jejím příjezdem začala mít žena zdravotní komplikace a rozhodnutí velitele se ukázalo jako správné. Přivolaná posádka ZZS ženu odvezla na vyšetření.

Havarovaný osobní vůz zůstal po nehodě ležet na levém boku a začal z něj vytékat benzín do potoka. Hasiči zajistili místo proti požáru a na úzkém vodním toku provedli provizorní nornou stěnu.

Na místo si velitel nechal povolat techniku určenou k úniku nebezpečných látek na vodní hladinu z požární stanice Lidická v Brně. Jednotka ze stanice Židlochovice přivezla k nehodě další zásobu sorbentu pro likvidaci již uniklého benzínu.

O stavu informoval velitel zásahu pomocí operační střediska HZS Jmk také místně příslušné orgány životního prostředí a správce vodního toku. Protože bylo nutné dostat vozidlo co nejdříve zpět na vozovku a zamezit tak dalšímu úniku benzínu, přijela na místo další požární technika. Ze stanice Lidická dorazil jeřáb, který krátce před tím zasahoval u jiné dopravní nehody v Tetčicích na Brněnsku.

Pro bezpečný průběh vyprošťování auta, odstranili hasiči přilehlé křoviny motorovou pilou. Po zadokumentování místa nehody příslušníky PČR, vytáhli havarovaný vůz zpět na silnici.

Jednotky odstranily norné stěny, dočistily vodní tok a silnici. Po ukončení všech prací se vrátily zpět na své základny.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet