Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu v kroměřížském paneláku zemřel člověk, hasiči nalezli jeho tělo

V 09:57 hodin byl na krajské operační středisko hasičů ve Zlíně oznámen požáru v objektu výškové budovy na ulici Páleníčkova v Kroměříži.

Operační důstojník vyslal na místo události jednotku profesionálních hasičů stanice Kroměříž s jednou cisternou a automobilním žebříkem. Současně byl vyhlášen požární poplach také jednotkám dobrovolných hasičů z Kroměříže a Hulína.

Jako první dorazili po čtyřech minutách od výjezdu na místo profesionální hasiči. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že došlo k požáru v obytné místnosti prvního nadzemního podlaží pětipodlažního panelového bytového domu. Na místě požáru bylo nalezeno požárem zasažené tělo jedné osoby, bez známek života.

Hasiči provedli likvidaci požáru za použití vysokotlakého proudu. Následně bylo provedeno odvětrání vnitřních prostor a kontrola sousedních bytových jednotek, bez zjištěných známek rozšíření požáru.

Na místě je poskytována posttraumatická pomoc proškoleným příslušníkem profesionální jednotky hasičů.

Na místo události se dostavil vyšetřovatel požárů z Kroměříže a příslušníci PČR. Zasažená bytová jednotka byla zajištěna pro provedení ohledání a zjištění příčiny vzniku požáru.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet