Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K požáru střechy garáže ve Stráži nad Nežárkou musely být dovezeny další lahve se vzduchem, hasiči zasahovali v dýchací technice

Profesionální jednotky ze stanic Jindřichův Hradec a Třeboň a jednotka SDH obce Stráž nad Nežárkou byly v 10:14 hodin vyslány k ohlášenému požáru garáže, jež hořela v Třeboňské ulici ve Stráži nad Nežárkou.

Jako první k požáru přijela místní dobrovolná jednotka. Ta provedla průzkum a zjistila, že hoří střecha objektu. Uvnitř byly dle oznamovatele tlakové lahve a osobní vozy.

Ty se podařilo bez výraznějších komplikací dostat z garáže ven. Požár zasáhnul střechu z obou stran. Až po více než půlhodině hašení se podařilo zasahujícím hasičům dostat požár pod kontrolu tak, že se dále nešířil. Přesto požár poškodil částečně i dílnu a garáž jako takovou.

Po nahlášené lokalizaci hasiči začali rozebírat sádrokartonové stropy pro uhašení všech ohnisek a začali s odvětráváním celého objektu. Zásah hasičů byl veden v dýchací technice, před 13. hodinou musely být k požáru dovezeny další lahve.

Zdrojem vody na požářišti byl místní rybník. Po 16. hodině bylo uhašené požářiště předáno majiteli. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na 950 000 Kč, hasiči svým zásahem uchránili majetek za další 2 000 000 Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet