Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Dvoučlennou posádku osobního vozidla bylo nutné po nehodě z vraku vyprostit

K vážné dopravní nehodě došlo před půl osmou ráno na silnici mezi Třebechovicemi pod Orebem a obcí Ledce na Hradecku. Řidička osobního vozidla Ford Mondeo z dosud nejasných příčin nezvládla v lesním úseku řízení, vyjela ze silnice, kde se vozidlo odrazilo a skončilo zpět na silnici.

Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem. Na místo vyjela také pozemní záchranná služba a vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové. Po příjezdu hasičů na místo byla dvoučlenná posádka stále uvnitř havarovaného vozidla.

Spolujezdce se podařilo hasičům vyprostit bez použití hydraulického nářadí, zraněnou řidičku museli vyprostit za pomocí speciálního hydraulického nářadí. Obě zraněné osoby byly letecky a sanitou přepraveny do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Z havarovaného auta došlo po nehodě k úniku provozních náplní, které hasiči zasypali sorbentem a odklidili ze silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Dobruška)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet