Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněnou osobu vyprostila ještě před příjezdem hasičů hlídka Policie

V 07:44 hodin byla na krajské operační středisko ve Zlíně oznámena dopravní nehoda osobního motorového vozidla Škoda Superb, ke které došlo na komunikaci mezi obcemi Martinice a Zahnašovice na Holešovsku.

Na místo události vyjeli jak profesionální, tak i dobrovolní hasiči z Holešova. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že osobní vozidlo narazilo do kmene stromu a zůstalo mimo komunikaci. V důsledku nárazu došlo ke zranění řidičky vozidla. Ta byla předána do péče zdravotníků záchranné služby, kteří ji následně převezli k dalšímu ošetření.

Na místě nehody došlo také k úniku oleje ze zdemolovaného motorového prostoru vozidla, který hasiči likvidovali za použití sorbetů. Po zadokumentování místa nehody policií a provedení likvidačních prací se obě jednotky vrátily na stanici.

V 08:15 hodin byla jednotka centrální stanice Zlín vyslána k dopravní nehodě dalšího osobního vozidla, ke které došlo mezi obcemi Lukov a Fryšták na Zlínsku. Podle oznamovatele zůstala ve vozidle jedna zraněná osoba zaklíněna.

Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se havarované vozidlo Suzuki Grand Vitara nachází převrácené v příkopu mimo vozovku a jeho zraněná řidička již byla před příjezdem jednotky vyproštěna Policií ČR. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byla zraněná osoba ošetřena a následně transportována do nemocnice ve Zlíně.

Jednotka provedla zajištění místa nehody, protipožární opatření a odpojení akumulátorové baterie vozidla. Únik provozních kapalin zjištěn nebyl. Po zadokumentování místa události provedli hasiči převrácení vozidla na kola přičemž byl zjištěn menší únik motorového oleje, který byl zasypán sorbentem. Kvůli důkladné likvidaci uniklého oleje bylo pomocí navijáku na CAS havarované vozidlo vytaženo z příkopu na silnici. Poté bylo místo předáno Policii ČR a jednotka se vrátila zpět na základnu.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet