Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 4. února 2013

Dobrovolní hasiči z Dobrušky vyjeli včera po sedmé hodině ráno k vyproštění osobního vozidla, které uvízlo kvůli špatné sjízdnosti na krajnici mezi Domašínem a Spáleništěm.

Hasiči pomocí navijáku od cisterny vytáhli osobní auto Škoda Fabie zpět na vozovku a řidič odjel. Hasiči během vyprošťování řídili v místě dopravu a usměrňovali provoz.


Ve 14:46 hodin vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky k dopravní nehodě, která se stala u Bohdašína. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a sjel ze stráně. Automobil se navíc převrátil a skončil na boku opřený o strom. Nehoda se obešla bez zranění.

Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Následně museli odstranit strom, který bránil vyproštění vozidla. Po jeho odstranění převrátili havarovaný vůz zpět na kola a pomocí sorbční textilie zlikvidovali drobný únik provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Náchod

Jednotka profesionálních hasičů z Náchoda otevírala dveře bytu v ulici Hostovského v Hronově.


Územní odbor Trutnov

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Trutnova a dobrovolných hasičů ze Žacléře vyjely k dopravní nehodě, která se stala včera vpodvečer na silnici z Trutnova směr Babí.

Řidička osobního vozidla Golf Variant dostala smyk a narazila do domu. Při příjezdu první jednotky hasičů byla žena venku z vozidla a v péči záchranářů. Z havarovaného vozidla nedošlo k žádnému úniku provozních náplní.

Profesionální jednotka hasičů předala místo dobrovolné jednotce ze Žacléře a vrátila se zpět na základnu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Jičín

Jednotka HZS podniku Čepro Cerekvice během včerejšího dne zasahovala u dvou událostí. V prvním případě otevírala dveře bytu v Cerekvici nad Bystřicí a ve druhém případě odstraňovala únik látky v areálu závodu.


Profesionální hasiči z Hořic byli krátce po poledni požádáni o pomoc s transportem pacientky do sanity v ulici Riegrova v Hořicích. Hasiči pomohli záchranářům s transportem ženy z bytu ve druhém nadzemním podlaží obytného domu do sanity.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet