Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do nočních hodin se protáhl zásah hasičů u čelního střetu osobáku s kamionem na Uherskobrodsku

Bezprostředně před 17:00 hodin došlo v úterý 5. února 2013 na hlavním silničním tahu na Slovensko, u obce Starý Hrozenkov na Uherskobrodsku, k dopravní nehodě osobního vozidla s kamionem.

Na místo události vyslal operační důstojník ze Zlína jednotku profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod, kterou současně posílil i jednotkou dobrovolných hasičů obce Starý Hrozenkov. Ti byli na místě ohlášené nehody také jako první.

Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že došlo k čelnímu střetu osobního vozidla Mercedes s tahačem návěsů zn,Volvo. Na místě nehody se nacházela jedna zraněná osoba a to řidič osobního vozidla, který utrpěl poranění na hlavě. Po prvotní kontrole byl předán do péče posádky zdravotnické záchranné služby, která se na místo události dostavila bezprostředně za hasiči.

Jednotky následně provedly zabezpečení vraku osobního vozidla proti vzniku požáru a likvidovaly únik provozních kapalin za použití sorbentů. Po provedení těchto prací byla jednotka dobrovolných hasičů odeslána z místa nehody na svou stanici. Na místě zůstali pouze profesionálové z Uherského Brodu a to až do příjezdu dvou vozidel odtahové služby ze Slovenska a jednoho ze Zlína.

Po naložení a odtažení obou vozidel a návěsu, byly dokončeny likvidační práce a místo nehody předáno policistům.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet