Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 5. února 2013

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli včera dopoledne přivoláni k otevření dveří bytu, ve kterém se měla nacházet šestaosmdesáti­letá žena.

Ta své rodině na výzvu neotevírala a zevnitř dveří byl klíč. Na místo byla povolána také posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči se dostali po lešení, které bylo u domu ustaveno, na balkon daného bytu a po rozbití okna se dostali dovnitř.

Uvnitř našli uživatelku, která upadla v chodbě a nemohla vstát. Hasiči pomohli s jejím transportem do sanity.


Před 17. hodinou večer vyjeli hasiči z centrální stanice Hradec Králové k otevření kabiny porouchaného výtahu v Gebauerově ulici v Hradci Králové, ve které zůstalo uvězněno pět lidí.


Škodu pět tisíc korun způsobil včerejší požár osobního auta, který likvidovali před půl osmou večer profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči ze Skřivan.

K požáru osobního auta Ford Ka, které bylo odstaveno na polní cestě, došlo v ulici U Křížku ve Skřivanech. Hořel interiér vozidla, který byl zřejmě založen úmyslně. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči ze Svinar vyjeli k dopravní nehodě, která se stala krátce po 22. hodině v hradecké městské části Svinary. Řidič osobního auta z dosud nejasných příčin vjel do protisměru a sjel do příkopu mimo vozovku.

Řidič vyvázl bez vážnějších zranění. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře otevírali dveře bytu v ulici Labská v Jaroměři, kde se nacházela zraněná osoba. Hasiči pomohli záchranářům s transportem pacienta do sanity.


Broumovští profesionální hasiči likvidovali pohonné hmoty, které unikly z odcizeného osobního vozidla v Hejtmánkovicích. Hasiči zasypali skvrnu sorbentem a odstranili z vozovky.


Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda byli v 16:07 hodin přivoláni k ohlášenému požáru v budově Finančního úřadu v Tyršově ulici v Náchodě. Požár byl signalizován čidlem elektrické požární signalizace.

Hasiči po provedeném průzkumu zjistili, že došlo k zahoření poškozené zářivky v jedné z kanceláří. Událost se obešla bez zranění a škody na majetku.


Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Police nad Metují pomáhali záchranné službě s transportem pacientky do sanity v ulici Na Babí v Polici nad Metují – Velké Ledhuji.


Náchodští profesionální hasiči vyjeli v osm hodin večer k dopravní nehodě do ulice Jugoslávská ve Starém Městě nad Metují. Řidič jedoucího osobního auta narazil do stojícího vozidla. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Trutnov

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Trutnova a dobrovolných hasičů z Mladých Buků vyjely včera po poledni k ohlášenému požáru bytu v Mladých Bukách. Při příjezdu první jednotky hasičů již na místě zasahovala hlídka Policie ČR, která byt otevřela.

Jednalo se o jídlo v hrnci, které uživatel nechal na zapnutém sporáku. Policisté odstranili hrnec z plotny a vypnuli sporák. Hasiči nezasahovali a vrátili se zpět na své základny.


Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného vyjeli k dopravní nehodě, která se stala před 13. hodinou v ulici Nádražní v Hostinném. Řidič osobního vozidla skončil mimo vozovku převrácený na boku. Nehoda se obešla bez zranění.

Na místo byli povoláni hasiči z Trutnova s vyprošťovacím automobilem, kteří vytáhli havarovaný vůz zpět na silnici. Hasiči zkontrolovali auto, zda nedochází k úniku provozních kapalin a zajistili jej proti požáru.


Územní odbor Jičín

Tři jednotky profesionálních hasičů z Jičína, dobrovolných hasičů z Libáně a Markvartic vyjely před 13. hodinou k požáru obytné místnosti staršího rodinného domu v Zelenecké Lhotě.

Zakouřené místnosti v domě si jako první všiml sám majitel, který se po poledni vrátil domů. V místnosti, která byla využívána jako obývací pokoj a ložnice shořelo veškeré vybavení, nábytek a elektronika.

Hasiči vyklidili zničené vybavení místnosti a rozebrali část stropu v místnosti kvůli ohniskům v mezistropí. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty na novějším rodinném domě, který byl propojen s tímto domem činí 2,5 milionu korun.

Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


Jednotka profesionálních hasičů z Nové Paky vyjela na žádost Policie ČR otevřít dveře rodinného domu v Roháčově ulici v Nové Pace, jehož uživatelka delší čas neotevírala.

Hasiči otevřeli přístupové dveře do domu a společně s policisty prohledali místnosti. Následně byly zasahující složky informovány, že se žena nachází v nemocnici.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet