Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodovka skončila mimo komunikaci, zraněného muže vyprostili hasiči zadními dveřmi

Dnes v 07:54 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů ve Zlíně oznámení o dopravní nehodě jednoho osobního motorového vozidla, ke které došlo na hlavní komunikaci z Valašského Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm, poblíž obce Zubří. Podle informací od oznamovatele zůstala ve vozidle zaklíněna jedna zraněná osoba.

Operační důstojník vyslal na místo hlášené nehody jednotku profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí, kterou posílil jednotkou hasičů města Rožnov pod Radhoštěm. Rožnovští hasiči byli na místě události také jako první a to do pěti minut od svého výjezdu. Bezprostředně za nimi se na místo dostavila i jednotka profesionálů.

Jak bylo následně potvrzeno, zraněný muž se stále nacházel ve vraku vozidla Škoda Felicia, která skončila mimo komunikaci převrácená na střechu. Zasahujícím hasičům se ho vzápětí podařilo vyprostit přes zadní dveře vozidla a to bez použití vyprošťovacího zařízení.

Zraněný byl následně předán do péče posádce zdravotnické záchranné služby, která ho také po prvotním ošetření transportovala do zdravotnického zařízení.

Hasiči provedli zajištění vozidla proti vzniku požáru a místo události předali policistům.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet