Sobota 19. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U vozidla na střeše nikdo nebyl, zraněného řidiče museli na místo přivézt policisté

Dopravní nehoda osobního vozidla, které zůstalo převrácené na komunikaci mezi obcemi Bystřička a Mikulůvka, byla na operační středisko ve Zlíně oznámena v 01:05 hodin. Podle oznamovatele bylo vozidlo převráceno na střechu a u vraku se nenacházela žádná osoba.

Na místo hlášené události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem. Provedeným průzkumem pak bylo dále zjištěno, že z převráceného vozidla zn. Ford neunikají žádné provozní kapaliny a nehrozí ani nebezpečí vzniku požáru. Bylo také potvrzeno, že na místě nehody není žádný z jejích účastníků.

Hasiči zajistili místo události a vyčkali na příjezd jak hlídky dopravní policie, tak i místních policistů, kteří prověřovali totožnost majitele nebo řidiče vozidla a okolnosti nehody.

Následně byl na místo policií dovezen zraněný řidič vozidla. Velitel zásahu si cestou operačního střediska vyžádal příjezd posádky zdravotnické záchranné služby, která se zraněného ujala.

Po zadokumentování události policií provedli hasiči za pomocí navijáku zásahového vozidla převrácení vraku a jeho odstavení mimo komunikaci.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet