Sobota 19. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodovka na Kroměřížsku skončila na střeše, uniklé provozní kapaliny hasiči zlikvidovali

Oznámení o dopravní nehodě osobního vozidla přijalo operační středisko zlínských hasičů v 10:12 hodin. Podle prvotních zjištění došlo k převrácení vozidla na komunikaci mezi obcemi Litenčice a Morkovice na Kroměřížsku.

Na místo události vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů stanice Morkovice, kterou posílil dobrovolnou jednotkou z Morkovic – Slížan.

Po příjezdu hasičů na místo nehody bylo zjištěno, že došlo k nehodě osobního vozidla Škoda Fabia, které zůstalo převrácené na střechu přímo na komunikaci. Zraněná řidička se v době příjezdu hasičů nacházela mimo vozidlo. Po poskytnutí první pomoci byla předána posádce zdravotnické záchranné služby a následně transportována k dalšímu ošetření do nemocnice.

Hasiči provedli protipožární opatření a odpojení akumulátorové baterie vozidla. Po zadokumentování místa nehody policií bylo vozidlo převráceno zpět na kola. Při této manipulaci s vrakem došlo k drobnému úniku oleje z motorového prostoru, který byl okamžitě likvidován za použití sorbentů.

Po předání vozidla majitelům se jednotky vrátily na základnu.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet