Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážka osobního vozidla s motorovým vlakem

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s vozidly RZA, CAS 24 a VEA společně se Zdravotnickou záchrannou službou a Policií ČR zasahovala u dopravní nehody osobního vozidla a motorového osobního vlaku na železničním přejezdu.

6. 12. 2006 6:53 hodin

K nehodě došlo na trati mezi Zdicemi a Libomyšlí. Osobní vozidlo Škoda Fabia Sedan bylo po srážce s vlakem jedoucím rychlostí 75 km/h vlečeno po kolejích cca 300 metrů. Při nehodě byla zraněna jedna osoba – řidič vozidla, který byl s poraněním hlavy, pravé dolní i pravé horní končetiny transportován do nemocnice v Hořovicích.

Jednotka PO vyprostila osobu z havarovaného vozidla, osvětlovala místo zásahu, provedla protipožární opatření a pomohla ZZS s transportem zraněného muže do sanitky. Průzkumem ve vlaku bylo zjištěno, že se v soupravě přepravuje cca 110 osob, z nichž u žádné nedošlo ke zranění. Vzhledem k dostatku sil a prostředkům na místě a s přihlédnutím ke vzdálenosti místa zásahu od železniční stanice byla na pokyn velitele zásahu velitelským automobilem zajištěna přeprava cestujícího s berlemi.

Po příjezdu jednotky Hasičské záchranné služby Českých drah bylo této jednotce místo zásahu předáno a jednotka HZS Středočeského kraje se vrátila na základnu.


kpt. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun HZS Středočeského kraje
Sdílet