Sobota 19. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Scania pro přepravu klád se převrátila do příkopu, hasiči museli odstranit z vozidla nádrž

Hasiči zasahovali dnes dopoledne u dopravní nehody nákladního automobilu s kládami, který se převrátil do příkopu v Padolí, místní části Veřovic v okrese Nový Jičín.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o dopravní nehodě dnes dopoledne v 8:39 hodin. Na místo bylo nejprve vysláno jedno zásahové vozidlo profesionálních hasičů HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Nový Jičín. Dojezd na místo nehody byl velmi obtížný, jelikož silnice byla špatně sjízdná – jednalo se o lesní komunikaci.

Po příjezdu na místo zasahující hasiči zjistili, že došlo k převrácení nákladního automobilu Scania se speciálním návěsem na přepravu klád do příkopu. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Jelikož docházelo k úniku nafty přes víčko nádrže, povolal si velitel zásahu na místo chemický automobil Mercedes-Benz Sprinter ze stanice v Novém Jičíně.

Hasiči začali současně jímat unikající naftu a zkoušeli zastavit únik pohonné hmoty. Jelikož se toto nedařilo, provedli odstranění nádrže z nákladního automobilu a tím byl únik nafty zastaven. Poté bylo místo zásahu předáno majiteli vozidla, s kterým bylo dohodnuto, že si vyproštění vozidla zajistí vlastními prostředky.

Na základnu se oba zásahové vozy se svými posádkami vrátily těsně před polednem. Celý zásah trval zhruba 2,5 hodiny.

por. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet