Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Zlíně hořela přístavba výrobního objektu, požár byl do 20 minut lokalizován

Dnes, 16. 2. 2013 v 06:29 hodin byl na krajské operační středisko hasičů ve Zlíně oznámen požár výrobní haly v průmyslové části města Zlína – Příluky.

Na místo hlášené události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín s vysokozdvižnou plošinou AP 42 Bronto a dvěma cisternovými vozy. Současně byl také vyhlášen požární poplach jednotkám dobrovolných hasičů ze Slušovic, Vizovic a Hvozdné.

Po příjezdu na místo požáru bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se nejedná o požár výrobní haly, ale pouze jejího zděného přístavku. Po nasazení dvou útočných „C“ proudů a vysokotlakého proudu byl požár asi po dvaceti minutách lokalizován. Hasební zásah byl prováděn v dýchací technice a to až do následného odvětrání objektu přetlakovou ventilací.

Pohyb hasičů v bezprostřední blízkosti zasaženého přístavku byl ztížen narušením stavebních konstrukcí.

V 07:32 hodin byla velitelem zásahu ohlášena konečná likvidace požáru, na místě události byla dále ponechána pouze jednotka dobrovolných hasičů ze Slušovic, která provedla dohlídku nad požářištěm.

Na místo události se také dostavil i vyšetřovatel požárů ze Zlína. Příčina vzniku požáru a okolnosti destrukce stavebních prvků přístavby jsou předmětem dalšího šetření. Na základě vyjádření majitele byla stanovena předběžná škoda způsobená požárem, která se pohybuje ve výši 850.000,– Kč. Hasebním zásahem byl uchráněn další majetek ve výši asi 3 800.000,– Kč.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet