Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po čelním střetu dvou osobních vozidel na Kroměřížsku byli ze čtyř cestujících tři zranění

Na zasněžené a kluzké komunikaci III. třídy mezi Kvasicemi a Novou Dědinou došlo dnes po čtrnácté hodině k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Při čelním střetu vozidel Škoda Favorit a Mitsubishi Carisma byly zraněny tři osoby.

Na místo události byla v 14:45 hodin vyslána jednotka profesionálů ze stanice Kroměříž. Po příjezdu na místo bylo velitelem zásahu zjištěno, že všechny zraněné a otřesené osoby jsou cestující z vozidla Škoda Favorit, ve kterém celkově cestovaly čtyři osoby. Mezi zraněnými byly dvě děti ve věku 5 a 8 let, kterým hasiči věnovali svou prvořadou pozornost, tak aby se snadněji vyrovnaly s traumatizujícím zážitkem. O zraněné se také starala posádka zdravotnické záchranné služby, která se na místo nehody dostala bezprostředně před hasiči.

Vzhledem ke skutečnosti, že vraky vozidel zablokovaly komunikaci, zajistili přítomní policisté celkovou uzavírku komunikace mezi oběma obcemi.

Hasiči pomohli s transportem zraněných k sanitnímu vozu a následně provedli nezbytná protipožární opatření u obou havarovaných vozidel. Protože si odtah vozidel zabezpečili sami majitelé, jednotka předala místo zásahu policistům a vrátila se na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet