Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Luhačovic ráno zasahovali u dvou nehod, při kterých se zranili tři lidé

K první dopravní nehodě dvou osobních vozidel v obci Slopné vyjížděli společně v 08:06 hodin jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů ze stanice Luhačovice.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že došlo k čelnímu střetu vozidel VW Passat a Hyundai Santa Fe. Na místě se nacházely tři zraněné osoby z posádek obou vozidel. Ve všech třech případech se jednalo o ženy. Ty si také následně převzaly do své péče posádky dvou sanit zdravotnické záchranné služby, které je po prvotním ošetření transportovaly do zdravotnického zařízení.

V 08:36 hodin byla na základě obdržené informace od operačního střediska o dopravní nehodě jednoho osobního vozidla u obce Horní Lhota z místa zásahu odeslána jednotka profesionálních hasičů. Na místě zůstali pouze dobrovolní hasiči, kteří také provedli dokončení všech likvidačních prací.

Profesionální hasiči se přemístili na místo druhé nehody, kde bylo zjištěno, že se jedná o převrácené vozidlo Fiat do příkopu u komunikace. Na místě této nehody nedošlo k žádnému zranění ani úniku provozních kapalin. Hasiči převrátili vozidlo na kola a odtáhli ho na blízkou odstavnou plochu.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet