Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střet dvou fiatů u Otrokovic si vyžádal dvě zraněné osoby

V sobotu 2. 3. 2013 odpoledne byly všechny tři základní složky IZS informovány prostřednictvím telefonického centra tísňového volání 112 o dopravní nehodě 2 osobních automobilů. Dle oznamovatele mělo ke střetu dojít na silnici Bělov – Otrokovice v blízkosti štěrkoviště a jezu. Byly hlášeny 2 zraněné osoby a kouř z automobilů.

Operační středisko hasičů na místo vyslalo profesionální jednotku hasičů ze stanice Otrokovice s jedním zásahovým automobilem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu 2 osobních automobilů značky FIAT. V jednom vozidle cestovaly 4 mladé osoby, u 2 z nich došlo ke zranění. Hasiči jim do příjezdu ZZS poskytli předlékařskou pomoc. Po příjezdu vozidla ZZS a prvotním ošetření byly obě zraněné dívky převezeny do nemocnice k dalšímu ošetření. Ve druhém vozidle cestoval sám řidič, který byl pořezán na ruce. Toto zranění bylo ošetřeno posádkou ZZS na místě.

Při střetu došlo k většímu úniku provozních kapalin, který hasiči likvidovali sorbenty. Na místo se dostavila hlídka dopravní policie, která šetřila okolnosti dopravní nehody. Po celou dobu zásahu byla komunikace zcela uzavřena a provoz byl odkláněn policisty na objízdné trasy.

Vzhledem k délce vyšetřování a podvečerním hodinám byly hasiči požádáni policií o nasvětlení místa nehody. Po vyšetření nehody došlo při nakládání vraků na vozidlo asistenční služby k dalšímu úniku provozních kapalin, který byl hasiči likvidován. Hasiči pak provedli závěrečný úklid komunikace a vrátili se ve 20:47 na základnu.

mjr. Ing. Vít Rušar, HZS ZLK

Sdílet