Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve stanici v Ústí nad Orlicí srazil vlak člověka, ten na místě zemřel

Jednotka HZS SŽDC Česká Třebová vyjela dne 4.3 2013 v čase 13:53hod. na žádost hlavního výpravčího ke střetu civilní osoby a vlaku R 871 s technikou CAS 24 L 101 a VEA Nissan X-Trail v počtu 1+4+zaměstnanec OSB SŽDC.

Celá mimořádná událost byla oznámena na KOPIS Pardubice a to následně vyslalo složky IZS, a to ZZS a hasiče HZS CPS Ústí nad Orlicí.

Hasiči SŽDC dojeli na místo 10min.po ohlášení. Po příjezdu na místo a provedení průzkumu velitel zásahu zjistil , že došlo k usmrcení civilní osoby vlakem. Na místě provedla zajištění místa nehody a po vyšetření mimořádné události Policií ČR a zaměstnancem OSB SŽDC provedla odklizení ostatků těla a opláchnutí kolejového svršku a lokomotivy pomocí vysokotlaku z vozidla CAS.

Na místě zasahovaly složky ZZS Ústí nad Orlicí, PČR Ústí nad Orlicí a HZS CPS Ústí nad Orlicí, HZS SŽDC Česká Třebová a vyšetřovatel OSB SŽDC. Provoz na trati mezi Českou Třebovou a Prahou byl plně obnoven tři minuty před 16hod.. Hasiči se zpět na základnu vrátily v čase 16:47hod..

Michal Janza

Sdílet