Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda na Mánesově mostě má tragický konec, jedna z osob, sražených do řeky zemřela

Dne 5. 3. 2013 krátce před 19. hodinou přijala linka tísňového volání HZS hl. města Prahy informaci o nehodě osobního vozidla na Mánesově mostě. Osobní vozidlo zde narazilo do lidí a ti následně spadli do Vltavy.

K události bylo ihned vysláno několik jednotek hasičů. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke zranění dvou lidí v osobním automobilu, ty následně ošetřila přivolaná ZZS a poté je převezla do nemocnice.

Hasiči společně s policii prohledávali hladinu Vltavy a snažili se najít osoby, sražené havarovaným vozem do řeky. Jednu osobu se podařilo najít krátce před půl osmou. Těžce zraněná žena byla vytažena z vody, úspěšně resuscitována a předána do péče ZZS, která jí transportovala do Ústřední vojenské nemocnice, kde však svým zraněním podlehla.

Několik minut před 19. hodinou vyjížděly naše posádky k dopravní nehodě na Mánesově mostě, při které srazil řidič osobního vozu do řeky kolemjdoucí chodce. Po příjezdu na místo ošetřili záchranáři řidiče osobního vozu a dalšího muže (ročník 1946 a 1936), kteří utrpěli zhmožděná poranění hlavy, končetin a hrudníku a byli následně převezeni do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Zároveň bylo zahájeno pátrání po osobách, které podle svědků události srazil vůz do Vltavy.

Po nějaké době byla z ledové vody vytažena 43letá žena. Neodkladně zahájenou resuscitací se posádkám podařilo obnovit její životně důležité funkce. Ve vážném stavu byla předána do následné péče zdravotníků střešovické nemocnice, kde bohužel, přes veškerou snahu všech zúčastněných, podlehla svým vážným zdravotním komplikacím.

uvedla pro server POŽÁRY.cz tisková mluvčí pražské záchranné služby.

Na místo byl povolán také vrtulník, který pomáhal hledat další osobu pomocí termovize.

6. 3. 2013 – Druhá pohřešovaná osoba nebyla dosud nalezena, pátrání pokračuje. Hasiči společně s policisty prohledávají několikakilometrový úsek řeky.

Do pátrací akce jsou nasazeni policisté poříčního oddělení, policisté speciální pořádkové jednotky a potápěči, kteří úzce spolupracují s hasiči a pracovníky Povodí Vltavy. Stejně jako v průběhu celé noci, tak i přes den probíhá pátrací akce jak na březích řeky, na hladině, tak i pod vodou. Celé pátrání se rozšířilo na mnohem větší prostor, než tomu bylo včera a dnes nad ránem, a to především s ohledem na časový odstup od doby události. O případných nových skutečnostech budeme průběžně informovat.

sdělil serveru POŽÁRY.cz tiskový mluvčí pražské policie por. Mgr. Tomáš Hulan.

Sdílet