Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu hasiči evakuovali z domu 25 lidí , majitel bytu skončil v nemocnici

Pět jednotek hasičů dnes ráno zasahovalo v Semilech u požáru šestipatrové výškové budovy. Valící se černý kouř z okna v panelovém domě byl hasičům nahlášen prostřednictvím linky 112 v 5:55 hodin.

Přivolaní hasiči ihned začali s evakuací obyvatel z celého vchodu, v základní škole pak zřídili evakuační místnost. Celkem bylo evakuováno 25 lidí, z toho dva lidé se nadýchali zplodin hoření. Do nemocnice byl odvezen uživatel bytu, který se snažil požár uhasit ještě před příjezdem hasičů, druhý člověk byl ošetřen zdravotníky na místě.

„V bytě ve 3. patře kompletně vyhořel jeden z pokojů a druhý je velmi poškozen. Na uhašení hasiči použili proud vysokotlaku,“

sdělil další podrobnosti řídící důstojník mjr. Bc. Petr Farský.

Jak dodal, zásah hasičů probíhal samozřejmě kvůli zakouření v dýchací technice. Požár byl lokalizován v 6:28 hodin, poté hasiči dohašovali skrytá ohniska. Po osmé hodině provedli hasiči závěrečný průzkum a lidé se postupně začali vracet do svých bytů. Příčina je zatím v šetření vyšetřovatele HZS Libereckého kraje a PČR, předběžně odhadnutá škoda, která se může ještě změnit, činí 300.000 Kč.

Zasahující jednotky:
HZS LK PS Semily
Semily
Benešov u Semil
Košťálov
Lomnice nad Popelkou

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet