Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K požáru v obci Násedlovice na Hodonínsku vyjelo dnes po čtvrté hodině ranní pět hasičských jednotek

Operační a informační středisko HZS JMK vyslalo dnes brzy ráno k požáru do obce Následovice jednotky HZS ze stanice Kyjov a Hodonín. K požáru vyjela také místní jednotka dobrovolných hasičů a jednotky SDH z Dambořic a Žarošic.

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že plameny zachvátily celý přístřešek podobající se garáži po levé straně rodinného domu. Oheň se tou dobou již šířil na zateplenou štítovou stěnu domu a rozšiřoval se také do dvora. Po hořlavých předmětech se plameny dostaly přes okno do místnosti garáže v přízemí domu a přes dveře do kotelny. 

Jednotky postupně nasadily vodní proud na samotný přístřešek, druhý proud na dům a s třetím vodním proudem vstoupili hasiči v dýchacích přístrojích do domu. Jedním vodním proudem hasiči ochlazovali tři tlakové propan-butanové lahve, které našli pod přístřeškem.

Majitel domu informoval hasiče, že se vevnitř již nikdo nenachází. Nasazené vodní proudy zabránily rozšíření požáru do rodinného domu a hasičům se podařilo dostat plameny krátce před pátou hodinou pod kontrolu. Likvidaci požáru dokončili v 5,44 hodin.

Plameny poškodily sálavým teplem také sousední rodinný dům. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Došlo při něm však k úhynu jednoho ze psů majitelů domu.

Předběžná výše škody byla odhadnuta na 1 milion korun. Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS JMK.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet